måndag 23 december 2013

Vitvaror.. Vilka ska man välja? Det finns så många leverantörer

Välja vitvaror till mitt nya kök....


Sitter och kolla igenom lite leverantörer av vitvaror, men det finns så många olika och alla ser väldigt snygga ut.. Har dock läst på några forum att kvalitén kan skilja rätt rejält, samt vilken typ av garanti man få på varorna. Har hört att vissa leverantörer lämnar 5års garanti, men då vekar det som det är maskiner som ligger i den lite högre prisklassen, samtidigt tror jag att man får vad man betalar för, så det kanske är bättre att betala mer för vitvarorna så man vet att de håller bra kvalité.

Vill helst inte att maskinerna går sönder efter 1-2 år, då betalar jag hellre lite mer för att veta att produkterna håller och anledningen är dels för jag vill inte behöva köpa nya vitvaror efter 1-2 år (kostnaden) och sen är det allt jobbet med att byta ut de befintliga.


Här är några maskiner från Miele, gillar att Ugn, Micro och Kaffemaskinen ser lika ut.

Miele har någon 3D-besticklåda som vekar var en rätt smart lösning. Den verkar underlätta när man ska ta ur besticken ur diskmaskinen.

"3D-besticklådan från Miele är unik. Den kan inte bara justeras på djupet och bredden utan även höjden kan anpassas till de mest varierande behov. Även skrymmande redskap som till exempel soppslevar eller ballongvispar får därmed plats i den nya besticklådan."

fredag 13 december 2013

Priser på olika kök

Har nu letat igenom några olika köksleverantörers hemsidor för att få inspiration till mitt nya kök. Vad jag dock märker är att köken ofta är rätt lika (utseendet) vad som dock skiljer sig mellan de olika köken är priset. Men själv tror jag man få vad man betalar för, själv tror jag att ett kök för 300.000kr kommer hålla bättre kvalité och hålla i fler år än ett kök för 100.000kr. Samtidigt så vill jag ha ett kök som håller i många år, så jag sliper göra en ny renovation om några år.

Har tittat lite på Ikea kök, men har märkt att de har ändrat köken och det är något som oroar mig... tänk om något skåp eller lucka gå i sönder i framtiden, är det då säkert att jag kommer kunna få tag på samma lucka eller måste jag byta hela köket igen... Tycker också kvalitén på köken har blivit något sämre än de köken de sålde för 1-2år sedan, märkte sist när jag titta på ett Ikea kök att de verkar använda samma luckor i hela köket, så en kökslucka som ska sitta på en låt front är samma som en lucka, så hållen för gångjärnen syns när man sätter luckan på lådan... Har också hört att jag bara kan välja vitvaror från de som Ikea säljer (tydligen speciella mått) så jag skulle inte kunna använda de Miele vitvarorna jag har postat i en tidigare post eftersom skåpen är inte tillräckligt stora.

Jag vet inte riktigt hur mycket köket ska få kosta, men vill gärna ha ett kök som hålla hög kvalité så helst skulle jag vilja köpa ett kök från någon Svensk köksleverantör. Gillar köken från Marbodal och Ballingslöv, de har olika prisklasser på luckorna så om det är möjligt att designa ett kök som ryms inom vår budget så tror jag det blir ett kök från någon av dessa två leverantörerna.

Köksinspiration från Ballingslöv

Gillar den lantliga stilen på detta kök från Ballingslöv, tror den typen av stil skulle passa in i huset.

torsdag 5 december 2013

Val av kök! Typ av köksluckor etc...

Vilken kökslucka ska jag välja....

Har börjat titta lite på Köksinspiration för att få en uppfattning av vilket typ av kök vi ska välja. Som jag skrev tidigare så vill vi nog ha ett ljust vit kök... det känns mest modernt och det verkar var det som är "inne" just nu och det känns som ett ljust kök är något som man inte tröttnar på.

Håller just nu på med att gå igenom massa olika köksleverantörer och tittar på deras bilder. Har gått igenom 3 olika leverantörer, men det finns så många att välja mellan.. Iallafall, har tittat på kök från Marbodal, Ballingslöv och HTH, men har 5-6 olika leverantörer till att gå igenom. Gilla dock väldigt mycket köken från Ballingslöv.

Några bilder jag hitta när jag sökte efter köksinspiration.

Köksinspiration - Vit kök

Köksinspiration - Svart Kök

onsdag 4 december 2013

Renovera köket i huset!

Snart tid att renovera köket!

Vi har bestämt oss för att renovera köket i huset och vi hade tänkt börja renovering näste år... Äntligen har vi bestämt att vi verkligen ska renovera köket. VI har pratat mycket om att byta kök men har mest bara tittat på köksinspiration och sen har det inte hänt något. Men nu känns det som det faktiskt har börjat hända något...

Målet med den här bloggen är att använda den som någon typ av dagbok för hur renoveringen går. Jag kommer regelbundet att uppdatera sidan med köksinspiration och idéer till vårt nya kök.

Köksinspiration 

 

Här är lite köksinspiration som jag hitta när jag leta efter lösningar på kök.

Vi har inte bestämt hur köket ska se ut, men tror vi kommer välja ett vit kök. Gillar dock det svarta köket med ek köksluckor!

Köksinspiration

Köksinspiration

Köksluckor